IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia
Pengenalan Syarikat IMA Sejarah Syarikat IMA Akademik Staf IMA Militon IMA Testimoni IMA Tanggungjawab IMA Penyempurnaan IMA Anugerah & Pengiktirafan IMA
Tutup  X

Pengenalan Syarikat IMA

 

Pusat Perkembangan Mental Arimetik IMA telah ditubuhkan pada tahun 1997. IMA telah mempromosikan abakus dan minda arikmetik selari dengan perkembangan daripada pusat pendidikan kepada kumpulan pendidikan IMA hari ini. IMA yang mempromosikan program-program ke institusi dalam sektor pendidikan swasta bukan setakat mendapat sambutan hangat daripada pihak ibu-bapa dan francais di seluruh dunia, malah kami juga mendapat pengiktirafan daripada badan-badan pendidikan. Pada tahun 2007, IMA telah berjaya menjadi sebahagian daripada anggota Persatuan Abakus dan Mental Arikmetik Sedunia (PERSATUAN WAAMA) di China. Selama ini, kami telah berusaha keras secara terus-menerus untuk meningkatkan kualiti kandungan program IMA. Tujuannya adalah untuk memenuhi tahap yang telah ditetapkan oleh dalam abakus dan mental arikmetik. Tenaga pengajar IMA turut berusaha keras siang dan malam bagi mendapatkan teknik pengajaran yang paling efektif demi para murid agar mereka dapat diajar melalui teknik yang paling berkesan.

IMA menawarkan program perkembangan minda dan mental arikmetik. Para pengajar di IMA menggunakan kaedah yang unik mengajar murid-murid demi memastikan mereka mepunyai asas yang kuat dan kukuh serta belajar dalam suasana pembelajaran yang menghiburkan.

Hak Cipta “New Era Abacus” adalah hak milik IMA. Ia adalah sejenis kesan psikologi warna. Otak pada bahagian kanan mempunyai kepekaan yang lebih tinggi melalui penglihatan yang sensitif terhadap dua jenis warna iaitu kuning dan merah. Selain itu, ia juga dapat membantu otak kanak-kanak membina satu imaginasi yang jelas, memperkuatkan kepekatan gambar serta turut berupaya untuk meningkatkan kecekapan kajian.

 

IMA NEW ERA ABACUS -
INDUSTRIAL DESIGN & PATENT NO :
PI 20082774 / UI 20082774 /
GRANT NO : MY - 147813 - A

Peluang Perniagaan

Pada masa ini, kami masih berusaha untuk mengembangkan perniagaan di samping berharap dan menarik lebih ramai individu yang mempunyai cita-cita yang tinggi untuk mengendalikan perniagaan francais di pasaran Malaysia serta dunia. Tambahan pula, kami mengesyorkan program ini disamping kami masih percaya dan menaruh keyakinan bahawa pasaran untuk program IMA masih berpotensi untuk berkembang. Oleh sebab itu, IMA mengabdikan diri untuk perkembangan perniagaan ke satu tahap yang lebih tinggi. Selain itu IMA bersama-sama denga semua francais juga berharap agar program IMA ini mampu untuk bergerak satu tahap lagi yang lebih membanggakan.